MVDtje

Ontstaan MVDtje

Op Schiermonnikoog kan ik eindelijk mijn droom waarmaken. Mijn ervaring en opleiding als ontwerper combineren met mijn opleiding voor coupeuse. Ik kan kleding gaan maken die ik bedenk en vervolgens zelf uit kan voeren.

In 2015 werd onze zoon J. geboren en al snel wist ik waar ik mee wilde beginnen.

Babykleding. Ik word blij van vrolijke kleuren en mooie stoffen en wil dit overbrengen met mijn ontwerpen.

Ik erger mij nog wel eens aan de vormgeving van kleding die dan net niet praktisch genoeg is. Een super leuke uitdaging dus.

Na ruim een jaar ontwikkelen, uittesten op zoonlief en vele probeersels verder kan ik in 2016 beginnen met de verkoop van mijn ontwerpen.

De naam MVDtje was niet moeilijk te bedenken. Ik word al geregeld MVD(MarloesVanDam) genoemd en de verkleining was een logisch vervolg.

Het is de bedoeling dat MVDtje ontwikkelt. Er zullen soms nieuwe ontwerpen toegevoegd worden en natuurlijk steeds nieuwe stoffen! Het blijft up-to-date.

Ook is de ambitie van MVD om zich te gaan richten op borstvoedings kledingAls voedende mama merk ik dat er niet veel keus is, of in ieder geval de kleding is weinig origineel of vrolijk.

Ook hierbij richt ik mij op de biologische stoffen. Ik weet dat de kwaliteit van de stoffen gewoon erg goed is.

Je betaalt dan iets meer, maar dat is het dan ook waard.

Kortom MVDtje staat voor vrolijke "groene" en vooral originele ontwerpen!!

 


Bio-katoen

Als nieuwe moeder komen er soms vragen bij mij op over hoe we leven, of we wel gezond eten, wat gebruiken we voor producten en wat voor een wereld geef ik aan mijn kind mee?

Op mijn manier zou ik ook kunnen bijdragen aan een stukje bewustwording dmv het gebruiken van biologisch verantwoorde stoffen.

Ik kies dus stoffen uit met een Gots* certificering.

* bij het verbouwen/bewerken en kleuren van het katoen, wordt het milieu zo min mogelijk belast. De mensen die deze stoffen maken, werken in veilige en gezonde omstandigheden. Er zijn geen toxische stoffen gebruikt. Daarom zijn de tricots uitermate geschikt voor kwetsbare kindjes.

Denk aan prematuren, kindjes met astma, eczeem e.d.

 

Ontwerp

Bij mijn zoontje erger ik mij vaak aan de lelijke knoopjes in het kruis en langs de beentjes van babypakjes.

Ik besloot dat het mijn uitdaging werd om een praktische sluiting te ontwerpen waarbij je makkelijk je kindje kan verschonen.

En waarbij het model nog steeds aantrekkelijk blijft. Het jumpsuit werd het uitgangspunt en die uitstraling heeft het nog steeds, maar nu met subtiele drukknoopjes opzij en een boord in de taille.

Het combi-babypakje is geboren!

 

Kraamcadeau

Als mensen een MVDtje kopen of krijgen wil ik dat ze een cadeautje krijgen, een pakketje waar je een blij gevoel van krijgt.

Het totaal plaatje moet kloppen en een geheel zijn.

Super leuk om als kraamcadeau te geven en zeker een origineel cadeau, hier is er maar een van!